De omgeving

Altea

Aan de voet van het Sierra de Berniagebergte is het oude Altea tegen een heuvel gebouwd met fier boven de huizen uitprijkend de karakteristieke parochiekerk met blauwwit betegelde koepel is een bekend herkenningspunt in het landschap.

Wandelend door de steile smalle, met keien geplaveide straatjes en langs de blauwe en witte gevels, wordt u getrakteerd op de meest pittoreske doorkijkjes in steegjes en op zee. De stijgende weggetjes leiden uiteindelijk naar het kerkplein van de Virgen del Consuelo-kerk, waar in de zomermaanden kunstenaars bijeenkomen om hun werk te tonen. Nabij dit pleintje is een werkelijk spectaculair uitzichtpunt wat u niet mag missen.

Aan de voet van de stad ligt een lange promenade met gezellige terrasjes, restaurants en bars en de winkelstraat Avenida del Rey Jaime I. Elke namiddag wordt in de haven versgevangen vis verkocht. In en om Altea zijn in de zomer volop traditionele, locale dorpsfeesten en een van de mooiste is in september "Moros y Cristianos", met kleurige optochten door de straten. 

Altea heeft zo'n 6 kilometer strand afwisselend van rots tot kiezelstranden. Het Playa de la Roda ligt langs het oude stadscentrum. Het hoofdstrand Playa de Cap Blanch is gelegen aan de zuidkant en loopt door tot het strand van Albir.

Het noordelijk gelegen Playa de Cap Negret is een kiezelstrand dat doorloopt in een kleine grot met zwarte keien met de naam Cala del Soio. L'Olla is een ander frequent bezocht strand aan de andere kant van het smalle eiland met dezelfde naam. De zuidelijke stadsgrens van Altea loopt door tot aan Mascarat en de Sierra de Bernia. Hier zijn de Barreta, de Solsida en de Galera grotten gesitueerd. 

Al met al tips voor dagtochtjes zijn er genoeg. In vroegere tijden lag het stadscentrum van Altea aan de weg naar de Sierra de Bernia en wordt nu Altea la Vella of Altea La Vieja genoemd en ligt op 3 km van het huidige Altea. De Sierra de Bernia, met zijn bekende Font del Garroferet is een aanrader om te bezoeken.

Het Sierra de Berniagebergte strekt zich loodrecht op de kustlijn uit en vormt een prachtig decor van de golfclub Don Cayo, één van de 12 clubs in de provincie Alicante, met een zeer aantrekkelijke 9 holes golfbaan omgeven door mediterraan bos. Op de meeste holes heeft u tevens de blauwe zee op de achtergrond.De meeste watersportmogelijkheden vindt u in Altea zelf zoals zeilen vanuit het nabij gelegen Puerto Luis Campomanes. Overigens lenen de omgeving en het prettige klimaat zich uitstekend voor fantastische wandelingen en paard rijtochten.


Alfaz del Pi

Alfaz del Pi-Playa Albir is de zuidelijke buurplaats van Altea en delen de baai. De omgeving van Alfaz del Pi is bekend om z´n sinaasappel boomgaarden. Daarnaast zijn er om het dorp veel pijnbomen. De bomen die ook voorkomen in de naam van het dorp, ´Pi´ is namelijk de Valenciaaanse uitspraak van pijnboom.

Een fantastische natuurlijke omgeving die gecombineerd is met de gezelligheid van het mediterrane leven. Tapasbarretjes, restaurants, teraasen en allerhande ander vertier is aanwezig voor de bezoekers van dit vriendelijke dorp.

Het dorp is een perfecte vakantieplek voor wie van rust houdt maar dit wil combineren met diverse activiteiten. Binnen luttele kilometers bevinden zich 4 prachtige golfbanen, het grote waterpretpark Aqualundia maar ook nog Terra Mitica, Terra Natura en Mundomar. Grote discotheken bevinden zich op ca 7 kilometer van Alfaz del Pi en zijn met bus en taxi prima bereikbaar.


Afbeeldingen (9)

De omgeving
De omgeving
De omgeving
De omgeving
De omgeving
De omgeving
De omgeving
De omgeving
De omgeving
×
×
×
×
×
×
×
×
×